Scholen beginnen maandag weer: aftrap op IKC Het Woud

Geschreven door: Anke Steffers 

RIJNSATERWOUDE – Maandag gaan de scholieren weer naar school. Ook alle basisscholen in gemeente Kaag en Braassem openen hun deuren weer. Woensdagmorgen 24 augustus bezoekt wethouder Dolf Kistemaker IKC Het Woud in Rijnsaterwoude voor de aftrap van de campagne Onze scholen zijn weer begonnen.

De aftrap gebeurt met een bellenblaasactie door de leerlingen van Het Woud. De aandacht voor de start van het schooljaar is nodig om iedereen duidelijk te maken dat er weer meer kinderen aan het verkeer deelnemen. Scholieren zijn kwetsbaar in het verkeer. Na de zomervakantie is er een piek in de aantallen verkeersslachtoffers in de leeftijd van 10 tot en met 14 jaar te zien (bron: SWOV, 2019). De aandacht van de campagne is gericht op jonge kinderen en jongeren, maar ook op hun ouders en medeweggebruikers. Hun gedrag in het verkeer, maar ook een veilige inrichting van wegen.

Maak een punt van nul

De aftrap Onze scholen zijn weer begonnen maakt onderdeel uit van de aanpak “Maak een punt van nul”. Deze aanpak is een initiatief van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland. De Regio Holland-Rijnland is partner in deze aanpak. Verkeersveilig gedrag moet de norm worden in Zuid-Holland, zodat iedereen elke dag veilig thuis komt. ‘Daarom roepen we iedereen op een punt te maken van nul. Nul staat hierbij voor nul verkeersslachtoffers’, aldus het ROV.

Meer over de Maand van de Veilige Schoolomgeving is te vinden op deze website.

advertentie advertentie