Rick van Seggelen nieuw raadslid voor PRO Kaag en Braassem

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Rick van Seggelen wordt raadslid voor PRO Kaag en Braassem. Van Seggelen neemt het stokje over van Laura van Klink, die haar raadslidmaatschap na zes jaar vaarwel zegt.

Van Klink gaat verhuizen. 'We hadden al langer plannen om uit de Randstad te vertrekken. Maar ontwikkelingen voltrokken zich sneller dan we hadden verwacht, waardoor ik deze raadsperiode helaas niet af kan maken', zegt Van Klink. Ze was van 2006 tot 2008 politiek actief als burgerlid voor de PvdA. Bij de oprichting van PRO Kaag en Braassem stapte ze direct in.

'Ik geloof in die andere manier van de politiek benaderen. Politieke spelletjes irriteren me enorm. Maar politiek blijft ook intrigeren. Hoe kom je met elkaar tot de juiste besluiten? Die focus op resultaat is een groot goed. PRO is daar goed in', aldus Van Klink.

Woningbouw

Van Seggelen is de afgelopen twee jaar nauw betrokken geweest bij de fractie van de lokale partij. Hij woonde als burgerlid alle vergaderingen bij en verdiepte zich in dossiers. 'Ik was iemand die tegen bekenden in het gemeentehuis klaagde over beslissingen die genomen werden. Bij de verkiezingen twee jaar geleden besloot ik niet alleen te klagen, maar me meer te verdiepen in wat er allemaal gebeurt in de gemeentepolitiek. Ik vond het ontzettend interessant.'

Woningbouw staat hoog in het vaandel bij Van Seggelen. 'Nu ik al even meedraai, zie ik wel hoe complex het is om dat ook daadwerkelijk te realiseren. Maar als er voorstellen liggen voor woningbouw voor jongeren in kleine kernen, dan wil ik me daarvoor inzetten.'

Van Seggelen wordt op 21 september beëdigd als raadslid.

advertentie