Restaurant en 20 huizen verwoest door brand op Kaageiland: oudere man nog altijd vermist

KAAG - Twintig huizen zijn verwoest door de grote brand aan de Beatrixlaan op Kaageiland. Dat meldt mediapartner Omroep West. Bewoners van de appartementen kunnen niet terug naar hun huis. Ook restaurant Bij Benjamin, op de begane grond van het gebouw, moet als verloren worden beschouwd.

Dertig bewoners zijn zondagavond uit hun huis gehaald, niemand van hen raakte gewond. Zij zijn tijdelijk opgevangen in Hotel Orion. Voor alle bewoners zal een opvanglocatie worden gezocht. Eén persoon wordt nog altijd vermist. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat het om een oudere man gaat. 'We maken ons heel veel zorgen om hem. Als hij nog binnen is, dan vrezen we het ergste', aldus de woordvoerder.

Zondagavond werd rond 21.30 uur melding gemaakt van de brand. Hulpdiensten rukten massaal uit naar het eiland. Het onstuimige weer maakte het lastig om het vuur te bestrijden. Om 02.25 uur gaf de brandweer het sein brandmeester, maar ook in de ochtend is de brandweer nog bezig om te voorkomen dat de brand overslaat naar andere gebouwen.

advertentie advertentie