Proeven en ontdekken tijdens Poldershoppen Open Dag

KAAG EN BRAASSEM/NIEUWKOOP - De boerderijen van Poldershoppen houden zaterdag 11 juni een open dag. Ga op ontdekkingsreis met de speciale Poldershoppen fietstocht die langs alle deelnemende boerderijen gaat.

Deze dag kan iedereen kennismaken met streekproducten die in de regio verbouwd en verkocht worden. Verder kunnen geïnteresseerden de boeren en boerinnen van de boerderijen ontmoeten en het boerenleven ervaren.

Te doen

Maar er is deze open dag nog meer te doen. Bij De Dyck in Woubrugge is een rondleiding door de moestuin te volgen. Bij de Vosseburch in Langeraar wordt in de ochtend getoond hoe kaas gemaakt wordt. Van 11.00 tot 13.00 uur kunnen kinderen hier ook ponystappen. En ze mogen hier helpen de koeien uit het land naar de stal brengen om 12.30 uur. Bij Aspergehof Noordam in Woubrugge is een Aspergespeurtocht uitgezet. Kinderen kunnen spelen in de indoorstal in het hooi met dieren, slingertouw en glijbanen bij De Straat-hof in Leimuiden. Bij Kaasboerderij Van Harten in Woubrugge zijn oud-Hollandse spelletjes te spelen. En natuurlijk zijn overal streekproducten te proeven en te koop.

Het Poldershoppen is het leukst om per fiets te doen. De fietsroute vind je via deze link.

advertentie advertentie