Proces-verbaal voor chauffeur en bedrijf van gestrande vrachtwagen in Rijpwetering

RIJPWETERING - Het voorval van dinsdagmiddag met de gestrande vrachtwagencombinatie in Rijpwetering krijgt een staartje. De chauffeur bleek niet over de benodigde ontheffingen te beschikken en daarnaast had het betreffende bedrijf helemaal geen vergunning voor het transport. Tegen de chauffeur en het transportbedrijf wordt een proces-verbaal opgemaakt.

De vergunningsaanvraag van het transportbedrijf is eerder door de gemeente Kaag en Braassem geweigerd. Vanwege de uitzonderlijke lengte van het transport en het enorme gewicht. Volgens de politie zou het om een gewicht van bijna 100 ton gaan.

Op last van de politie is de vrachtwagencombinatie teruggestuurd. 'Doordat keren niet mogelijk was, is de combinatie achteruit de Ripselaan afgereden', meldt de politie.

Brug beschadigd

Op de Paardebrug kwam het transport tot stilstand door een defect aan de luchttoevoer van de remmen. 'Tijden het manoeuvreren bleek de giek van het rupsvoertuig ook de brug te hebben beschadigd.'

Al het andere verkeer kon urenlang niet over de kruising. Daarnaast was Oud Ade onbereikbaar voor autoverkeer, omdat aan de andere kant van het dorp aan de Langebrug wordt gewerkt.

advertentie advertentie