Politieachtervolging in Roelofarendsveen: inzittenden hebben van alles op kerfstok

ROELOFARENDSVEEN - De politie heeft videobeelden online gezet van een achtervolging door Roelofarendsveen. Het gaat om een voertuig dat opviel vanwege gestolen of valse kentekenplaten en waarvan de bestuurder na een stopteken van de politie besloot om er vandoor te gaan.

De auto kwam in beeld bij de politie dankzij een ANPR-camera die kentekenplaten herkent. Na een stopteken van agenten, besloot de bestuurder van het voertuig weg te rijden vanuit Leidschendam in de richting van Amsterdam. 'In Roelofarendsveen heeft hij rondjes gereden, waardoor wij uiteindelijk konden aanhaken', schrijft de politie.

In de videobeelden is te zien hoe de man met hoge snelheden door Roelofarendsveen scheurt en zich uiteindelijk in een doodlopende straat vastrijdt.

Gestolen, valse kentekenplaten en beroving

Het voertuig bleek gestolen te zijn en voorzien van valse kentekenplaten. 'Met deze kentekenplaten was ook al meerdere keren getankt zonder te betalen', aldus de politie. Daarnaast bleken de inzittenden van de auto betrokken te zijn bij een beroving.

advertentie advertentie