Politie vindt buitenlandse kentekenplaten bij controle bedrijfspand Leimuiden

RIJNSATERWOUDE/LEIMUIDEN - Bij een integrale controle dinsdag 30 augustus bij drie bedrijfspanden aan de Herenweg in Rijnsaterwoude en de Tuinderij in Leimuiden is één overtreding geconstateerd.

Bij de twee bedrijfspanden in Rijnsaterwoude werden geen (noemenswaardige) overtredingen geconstateerd. Bij het derde bedrijfspand – aan de Tuinderij in Leimuiden – gebeurde dit wel.

Bij de controle in het bedrijfspand aan de Tuinderij vond de politie 282 buitenlandse kentekenplaten. Dat kan duiden op criminele activiteiten. De politie heeft de kentekenplaten in beslag genomen en is een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke fraude gestart. De kentekenplaten worden vernietigd.

Criminaliteit in (huur)panden

Steeds vaker proberen criminelen woningen en bedrijfsruimten te huren om drugs op te slaan of te produceren, gestolen goederen onder te brengen, auto’s koud te zetten of criminelen te huisvesten. Vaak gebeuren dit soort activiteiten ongemerkt. Maar wat je niet ziet, kan er wel zijn. Met grote gevolgen. Pandeigenaren en verhuurmakelaars kunnen achterblijven met een slechte reputatie en hoge kosten door schade aan het pand. Het pand kan zelfs worden gesloten. Verhuurders kunnen maatregelen nemen om de kans te verkleinen dat een huurder zijn panden voor criminele doeleinden gaat gebruiken. Tips staan op de website van het CVV.

Integrale controles

De gemeente voert geregeld integrale controles uit. Diverse instanties, zoals politie, de omgevingsdienst en brandweer voeren deze controles samen uit. Zij bezoeken bedrijven en kijken of alles op orde is, op basis van de daar geldende regels en voorschriften. Ook wordt gekeken naar arbeidsomstandigheden.

De komende tijd vinden dergelijke controles vaker plaats in Kaag en Braassem. De controles bieden niet alleen meer helderheid voor de ondernemer, maar ook voor de instanties. Waar nodig wordt verder onderzoek door een van de deelnemende instanties uitgevoerd. 

advertentie advertentie