Poldertocht: wandelen dwars door het polderland rond Rijnsaterwoude

KAAG EN BRAASSEM/RIJNSATERWOUDE - Jong en oud kan zondag 4 september meewandelen tijdens de elfde Poldertocht. Gekozen kan worden uit drie wandelroutes van verschillende afstanden.

De organisatie, bestaande uit de ijsclubs uit Kaag en Braassem en Rotary Roelofarendsveen, heeft weer drie unieke wandelroutes uitgestippeld. Wandelaars kunnen kiezen voor een route van 6, 11 of 17 kilometer en kunnen rekenen op vele vergezichten en leuke polderverrassingen.

Dwars door het land

De start is in Rijnsaterwoude, vanaf de Herenweg 165a, waar de drie routes dwars door het mooie polderland gaan. Unieke routes over wegen en paden die normaal gesproken niet voor publiek toegankelijk zijn. Landeigenaren stellen alleen voor deze dag hun landerijen open en er zijn extra, tijdelijke bruggen gebouwd. Hier en daar moet over hekjes geklommen worden, waardoor de deelnemers langs de mooiste plekken in de polder komen.

Deelnemen aan de Poldertocht kan solo, samen of in een groep en is door de verschillende afstanden geschikt voor zowel de geoefende als de beginnende wandelaar. De starttijden variëren van 8.00 tot 13.00 uur. Speciaal voor de Poldertocht varen de veerponten van Oude Wetering en Roelofarendsveen al om 8.00 uur af, zodat de startlocatie makkelijk bereikbaar is voor wandelaars die op de fiets komen.

Goede doel

Traditiegetrouw steunen de deelnemers twee goede doelen. De inschrijfgelden gaan naar het Liliane Fonds, waarbij er dit jaar zelfs sprake is van een anonieme donor die het inschrijfgeld verdubbelt. De cateringopbrengsten komen ten goede aan de organiserende ijsclubs.

Aanmelden kan via deze link. Er is plek voor 3500 wandelaars.

www.poldertocht.com

advertentie advertentie