Opknapbeurt voor natuurlijke zwemlocaties in gemeente Kaag en Braassem

Gepubliceerd op 12 mei 2020 om 13.53 uur

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - De natuurlijke zwemplekken in de gemeente krijgen een opknapbeurt. Op de plekken wordt onder andere het zand aangevuld, zodat de zwemlocaties er later deze maand weer netjes bij liggen.

De werkzaamheden vinden plaats tot en met 20 mei. Dat is later dan gebruikelijk, omdat tot voor kort nog niet duidelijk was of deze zwemplekken snel weer gebruikt kunnen worden vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus. 'We vinden het als gemeente belangrijk dat de natuurlijke zwemplekken netjes zijn. We willen onze inwoners vooral in deze moeilijke tijd graag een mooie plek bieden waar zij, me inachtneming van de maatregelen rondom corona, ontspanning kunnen vinden', zegt wethouder Yvonne Peters (VVD).

Mensen die gebruik willen maken van de zwemlocaties dienen drukke plekken te mijden en onderling minimaal anderhalve meter afstand van elkaar te houden, met uitzondering van eigen gezinsleden en kinderen tot en met 12 jaar. 'We vragen u met klem deze maatregelen op te volgen, zodat we er met z'n allen voor zorgen dat we ook de voorgestelde versoepeling voor de komende periode kunnen realiseren', benadrukt de gemeente Kaag en Braassem.

Zwembaden

Binnenzwembaden mogen sinds maandag 11 mei de deuren weer openen, mits er wordt voldaan aan alle richtlijnen en maatregelen die vanwege het coronavirus zijn ingesteld. Sportbedrijf Kaag en Braassem liet vorige week weten dat zwembad De Tweesprong in Roelofarendsveen voorlopig nog gesloten blijft.

De organisatie is nog druk bezig met het afronden van de plannen om mensen veilig te kunnen laten zwemmen en medewerkers van de zwembaden te beschermen. Het is nog onduidelijk wanneer zwembad De Tweesprong op aangepaste manier open gaan.

advertentie