Onweer, hagel en windstoten op komst, KNMI waarschuwt

Onweer Foto: Mike Mourits

KAAG EN BRAASSEM - Dinsdag eind van de middag voorspelt het KNMI wederom heftig weer: veel regen, onweer, hagel en windstoten. Dit kan opnieuw voor overlast gaan zorgen, daarom is er code geel afgekondigd.

De onweersbuien ontstaan in het zuiden en trekken vervolgens naar het midden en het westen van het land. 'Plaatselijk valt veel regen in korte tijd waardoor wateroverlast kan ontstaan', meldt het KNMI.

'Windstoten en hagel kunnen hinder opleveren voor verkeer en buitenactiviteiten', waarschuwt het KNMI. De buien worden rond middernacht minder zwaar.

Drollen door de straat

Op maandagmiddag was er ook al overlast door zware buien in de regio. Zo was er in Noorden brand ontstaan in een woning door blikseminslag en stond het noodnummer roodgloeiend vanwege wateroverlast in de Bollenstreek.

Bewoners van de Golfstraat in Noordwijk meldden maandag dat door een verstopt riool en de hevige regen 'de drollen door de straat dreven'. De spoortunnel vlak bij het station van Gouda was onder water komen te staan. Een automobilist kwam hier vast te zitten door de hoeveelheid water.

Lees ook: ‘Blij gemaakt met dooie mus’, feiten en fabels over terugleveren stroom met zonnepanelen.

advertentie advertentie