Nieuwe skatebaan aan de Vingerhoedtstraat in Woubrugge: ‘Het wordt echt hun eigen project’

Foto: Mendy Verhaar

WOUBRUGGE - Op woensdag 3 juli begint de bouw van een nieuwe skatebaan aan de Vingerhoedtstraat in Woubrugge. Daarnaast komt een pannakooi en een ontmoetingstuin. Het park gaat het Daisypark heten, vernoemd naar de ontwerpster Daisy uit groep 8 van basisschool de Wereldweide. De gemeente stelt 100.000 euro beschikbaar voor dit project.

Mendy Verhaar voert jongerenwerk uit namens De Driemaster in de gemeente Kaag en Braassem. Zij zegt het volgende over het project in De Ochtendshow van dinsdag 2 juli: 'We hebben gekeken naar waar de behoeften liggen van de jongeren. Twee jaar geleden hebben zij aangegeven dat er eigenlijk niks te doen is voor de jongeren tussen de 12 en 17 jaar. Wij vinden het belangrijk dat de jongeren zelf meedenken, want dit project is iets waar ze zelf gebruik van gaan maken. Je ziet dat als ze er zelf aan meedenken en tijd aan besteden, het echt hun eigen project wordt. Dat vinden ze nog veel leuker.'

Eigenlijk stond de bouw van het park eerder gepland, maar corona gooide roet in het eten. Volgens Mendy is dat het project alleen maar ten goede gekomen: 'We hebben nu langer de tijd gehad om over het project na te denken. Ook kunnen we nu recentere vernieuwingen toepassen dus ik denk dat het alleen maar een positief effect heeft gehad.'

Zelf bouwen

Vrijwilligers gaan de skatebaan zelf in elkaar zetten. 'Zo wordt het echt ons eigen project', stelt Mendy. 'Ook is er altijd iemand aanwezig van de gemeente en een bouwbedrijf. Het wordt altijd dus dubbel gecontroleerd of de skatebaan wel goed is, maar dat gaat helemaal goed komen.' Wel moet je minimaal 14 jaar oud zijn. 

Als de werkzaamheden zijn afgerond, waarschijnlijk op 12 of 13 juli, wordt de skatebaan gekeurd. Daarna kan de baan worden geopend. 'Hoe harder we werken, hoe sneller het af is. Iedere hand is nodig', besluit Mendy.

Hieronder is het interview met Mendy Verhaar te beluisteren. De Ochtendshow wordt elke werkdag van 7.00 tot 10.00 uur op de radio uitgezonden door Studio Alphen.
advertentie advertentie