Nieuwe coronabesmettingen Kaag en Braassem bijna verdrievoudigd

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Vorige week testten 51 inwoners van de gemeente Kaag en Braassem positief op het coronavirus. Dat is bijna drie keer zoveel als in de week ervoor, toen 18 mensen positief testten. Dat blijkt uit de weekcijfers van GGD Hollands Midden.

In de afgelopen week werd er flink meer getest. Vorige week werden 515 tests afgenomen, tegenover 238 tests in de week ervoor.

Eén inwoner uit de gemeente Kaag en Braassem is vorige week opgenomen in een ziekenhuis, een week eerder werden er geen ziekenhuisopnames gemeld. In de afgelopen twee weken zijn geen sterfgevallen gemeld bij de GGD.

Regio Hollands Midden

Ook in de rest van de regio Hollands Midden steeg het aantal nieuwe coronabesmettingen explosief. Afgelopen week testten 2.287 mensen positief, tegenover 312 mensen in de week ervoor. Dat is ruim zeven keer zoveel. In de regio Hollands Midden werden afgelopen week 16.155 coronatests afgenomen, een week eerder waren dat er 6.902.

Twee mensen werden vorige week opgenomen in een ziekenhuis, een week eerder waren dat er vijf. Er is afgelopen week één sterfgeval gemeld bij de GGD. Dat is het eerste sterfgeval in de regio Hollands Midden in vijf weken tijd.

Lees ook: Nieuwe coronamaatregelen: sluitingstijd horeca wordt middernacht, grote gevolgen evenementen en nachtclubs

advertentie advertentie