Nieuwe coronabesmetting vastgesteld bij inwoner Kaag en Braassem

Gepubliceerd op 13 mei 2020 om 17.17 uur

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Het aantal inwoners van de gemeente Kaag en Braassem waarbij het nieuwe coronavirus officieel is vastgesteld is met één toegenomen tot 27. Het is voor het eerst in drie weken dat er iets in de cijfers van het RIVM verandert.

Het totaal aantal patiënten dat is opgenomen (geweest) in een ziekenhuis staat nog steeds op zes, twee inwoners van de gemeente zijn overleden aan de gevolgen van het virus. 

Uit de cijfers die het RIVM woensdagmiddag bekendmaakte blijkt dat in totaal 43.211 mensen in Nederland positief getest zijn op het coronavirus, dat aantal nam in de afgelopen 24 uur met 227 toe. Het aantal ziekenhuisopnames nam met 52 toe tot 11.430, in het afgelopen etmaal zijn ook 52 overledenen geregistreerd. In totaal zijn 5.562 mensen overleden aan de gevolgen van het virus, bij deze slachtoffers is het nieuwe coronavirus ook officieel vastgesteld.

Omdat niet iedereen met het coronavirus wordt getest, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die het RIVM noemt.


advertentie