Nieuwe buizen voor kabels en leidingen onder Woudwetering, Kerkstraat in Woubrugge dicht

WOUBRUGGE - De provincie Zuid-Holland verplaatst kabels en leidingen die onder de Woudwetering liggen naar twee nieuwe buizen. Vanwege de werkzaamheden is de Kerkstraat in Woubrugge tot en met 30 september afgesloten voor autoverkeer.

De twee nieuwe buizen worden met een boring in de grond aangebracht. 'Daarvoor boort de aannemer twee boorgaten onder de Woudwetering door. Daarna gaan de buizen door het boorgat', meldt de provincie. Daarna moeten de eigenaren van de kabels en leidingen aan de slag om nieuwe exemplaren door de andere buizen te trekken en ze op het bestaande net aan te sluiten.

In de Kerkstraat en op de Kruisweg komen boormachines te staan. Tot en met 30 september wordt gemotoriseerd verkeer omgeleid via de Gerbrand Swartlaan en de Dokter Lothlaan. Fietsers en voetgangers kunnen wel langs de werkzaamheden.

Bomen gekapt

Om genoeg plek te maken voor de boormachine, worden er langs de Kruisweg een aantal bomen en struiken weggehaald. Dat gebeurt er hoogte van de rotonde met de Vierambachtsweg. 'De provincie doet er alles aan om zoveel mogelijk groen te laten staan.'

advertentie advertentie