Gepubliceerd op 04 November 2019 om 19.04 uur

Nablussen kerkbrand Hoogmade duurt hele nacht, niet iedereen mag naar huis

HOOGMADE - De brandweer vermoedt nog de hele nacht bezig te zijn met het nablussen van de zeer grote brand in de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk - De Goede Herder in Hoogmade. De rooms-katholieke kerk aan de Kerkstraat moet als verloren worden beschouwd. De grote torenspits, de kleine toren en het dak van het kerkgebouw zijn ingestort.

Het gebied rond de kerk is afgeschermd met hekken. De restanten van de kerk zijn instabiel. Omdat niet uitgesloten kan worden dat het overgebleven deel van de kerktoren instort, mogen de bewoners van zeven omliggende huizen niet naar huis. Zij moeten de nacht elders doorbrengen. Dinsdag bij daglicht doet de brandweer een nieuwe inspectie. Dan moet duidelijk zijn of delen van de kerk, zoals het restant van de kerktoren, te restaureren zijn.

Maandag rond 12.30 uur brak de zeer grote brand uit. Woningen en scholen in de wijde omgeving werden ontruimd. De kerktoren is tijdens zijn val precies in het schip van de kerk gevallen. Daardoor zijn omliggende panden niet geraakt. Burgemeester Marina van der Velde, pastoor Jack Glas en veel inwoners van Hoogmade hebben verdriet van de ramp.

advertentie
 
advertentie