Molens in rouwstand voor overleden molenaar Jan Verhaar

KAAG - De molenaar van de Kagermolen, Jan Verhaar, is op 14 januari overleden. Jan was sinds 2002 molenaar en wordt door de Rijnlandse Molenstichting herinnerd als een betrokken en enthousiaste molenaar. Tot en met vrijdag zijn molenaars door de stichting gevraagd om hun molen in de rouwstand te zetten, om Verhaar te herdenken.

Verhaar was zijn hele leven verbonden met de Kagermolen. Toen hij 12 jaar oud was werd zijn vader molenaar van dezelfde molen. In 2002 stopte de vorige molenaar en kon Verhaar het stokje overnemen. Met een roeibootje voer hij over de ringvaart om de Kagermolen te bereiken. In de zomer ging hij met een plezierbootje naar de molen en bracht daar dan vaak een hele week met zijn vrouw door.

In de jaren 80 kwam er een elektrisch gemaal. Tot opluchting van Verhaar had deze echter niet zoveel capaciteit, waardoor de Kagermolen nog genoeg te doen had. ‘De kunst is om het gemaal niet te laten aanslaan door genoeg water weg te malen. Dat lukt vrijwel altijd’, vertelde hij in 2009 in het molenboek van de Rijnlandse Molenstichting.

advertentie advertentie