Meer dan 20.000 regiogenoten hebben (eerste) coronavaccin gehad

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Het aantal inwoners van de regio Hollands Midden dat gevaccineerd is tegen het coronavirus, heeft woensdag de grens van 20.000 gepasseerd. Ongeveer een kwart heeft inmiddels beide inentingen gehad en is zo maximaal als mogelijk beschermd. Alle anderen wachten nog op hun tweede prik.

In Hollands Midden wonen zo'n 770.000 mensen. GGD-directeur Sjaak de Gouw sprak eerder de verwachting uit dat het tot na de zomervakantie gaat duren voordat iedereen die gevaccineerd wil worden, ook daadwerkelijk een prik heeft gehad.

De volgende gemeenten maken deel uit van de regio Hollands Midden: Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Krimpenerwaard, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten, Waddinxveen, Zoeterwoude, Zuidplas.

Op dit moment zijn er twee vaccinatielocaties open in de regio: ECC Leiden en de Dick van Dijkhal in Gouda. Omdat de gezondheidsdienst verwacht dat het aantal beschikbare vaccins toeneemt de komende weken, gaat de Alphense vaccinatielocatie vanaf 1 maart open. Dat is een maand later dan aanvankelijk de bedoeling was.

Over anderhalve week kunnen de eerste mensen zich laten inenten in een van de tennishallen van Nieuwe Sloot. Later gaan ook in Bergambacht, Leiderdorp, Nieuwerkerk aan den IJssel en Noordwijkerhout prikplekken open.

advertentie advertentie