Medewerkers Rijnvicus gaan werken voor Arriva

KAAG EN BRAASSEM - Medewerkers van Rijnvicus, de sociale werkplaats van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop, kunnen aan de slag gaan bij Arriva. De busmaatschappij wil mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opstap naar werk bieden.

Rijnvicus-medewerkers kunnen deel uit gaan maken van het serviceteam. Zij bieden extra hulp aan chauffeurs bij drukke bushaltes en helpen met het reinigen van de bussen.

Ook mensen die via het UWV werk zoeken, kunnen aanspraak maken op een plek bij Arriva. 'Via mboRijnland mogen ze een eenjarige entreeopleiding naar een diploma volgen. Vervolgens stromen zij door naar een baan als buschauffeur, monteur, medewerker beveiliging, facilitaire zaken of schoonmaak', legt Arriva uit.

Leerwerktraject

Direct na de zomervakantie start Arriva met een pilot waar acht mensen die de hybride opleiding Dienstverlening en Zorg gaan volgen bij mboRijnland. De praktijkervaring wordt opgedaan in het serviceteam van de busmaatschappij. Arriva wil het aantal curisten laten groeien naar minimaal zestien per jaar.

advertentie advertentie