Maximale testcapaciteit Hollands Midden bereikt: wachttijden tot 48 uur

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - De maximale testcapaciteit in de regio Hollands Midden is bereikt. Dat houdt in dat mensen die nu bellen voor een coronatestafspraak, pas over ongeveer 48 uur terecht kunnen bij een testlocatie in de regio. Dat meldt GGD Hollands Midden dinsdagmiddag.

De gezondheidsdienst zegt niet verder op te kunnen schalen omdat de maximale laboratoriumcapaciteit in Nederland is bereikt. Die ligt op 150.000 testen per dag. 'Er is dus geen ruimte meer om nog meer PCR-tests te laten analyseren. Dit betekent helaas dat de wachttijden voor een test oplopen', aldus de GGD. Mogelijk is er in andere regio's wel eerder plek om een coronatest af te laten nemen. 

Vanaf volgende week gaat Stichting Open Nederland (SON) de gezondheidsdiensten ondersteunen door ook testen af te nemen. 'De commerciële testaanbieders van SON gebruiken alleen antigeen (snel)testen. Op de GGD-testlocaties wordt gewerkt met PCR-testen.' Het maken van een testafspraak blijft op dezelfde manier gaan, via coronatest.nl of het landelijk coronatest afsprakennummer 0800-1202.

Lees ook: Iets meer nieuwe coronabesmettingen in gemeente Kaag en Braassem

advertentie advertentie