Man (41) uit Kaag en Braassem opgepakt voor brandstichting in Zwaag

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - De politie heeft een 41-jarige man uit de gemeente Kaag en Braassem aangehouden op verdenking van brandstichting in het Noord-Hollandse Zwaag. De man wordt ervan verdacht een auto in brand te hebben gestoken in de nacht van zaterdag op zondag. Dat meldt Omroep West, mediapartner van Studio Kaag en Braassem.

Buurtbewoners hadden gezien dat er een auto in de straat reed, die zij herkenden. De wagen was volgens de politie ook te zien op camerabeelden. Op basis van het kenteken wisten ze dat de eigenaar een man uit Kaag en Braassem was.

In de buurt van zijn huis werd de 41-jarige verdachte door de politie uit Haarlemmermeer en Den Haag aan de kant gezet. Volgens agenten was er een sterke benzinelucht rond de man te ruiken. Daarop werd hij aangehouden. Waar de man precies vandaan komt, wil de politie niet zeggen. 'Gezien de privacywetgeving houden we het op de gemeente Kaag en Braassem', aldus een woordvoerder.

Eerdere brand

Er was al onrust in het dorp na een eerdere brand. Volgens NH Nieuws werd toen ook een auto in brand gestoken. Het vuur sloeg over naar meerdere huizen. Vier woningen zijn daardoor voorlopig onbewoonbaar. De politie laat weten niet meteen uit te gaan van een verband tussen de twee branden, maat het wordt wel onderzocht.

advertentie advertentie