Lichaam doodgeschoten militair uit Leimuiden aangekomen in Nederland

Simmie Poetsema Foto: Ministerie van Defensie

LEIMUIDEN - Het stoffelijk overschot van de commando die vorig weekend door een schietpartij in de Amerikaanse stad Indianapolis om het leven kwam, is vrijdagmiddag op vliegveld Eindhoven gearriveerd, meldt mediapartner Omroep West. Het gaat om de 26-jarige Simmie Poetsema uit Leimuiden.

Twee andere commando's die gewond raakten, kwamen met hetzelfde vliegtuig terug.

Volgens Defensie is het lichaam van Poetsema onder een ere-escorte van de lokale politie van Indiana naar het vliegveld daar gebracht. Aan boord van het toestel was familie van Poetsema en de andere commando's van de eenheid. Zij waren in Amerika voor een oefening.

Schietpartij 

De drie commando's werden buiten hun hotel in Indianapolis neergeschoten. Een 22-jarige man is aangehouden op verdenking van moord en een dubbele poging tot moord. 

'We ervaren dat het overlijden veel losmaakt in onze gemeenschap, omdat hij opgegroeid is in Leimuiden en daar zijn familie en vrienden ook nog heeft', reageerde burgemeester Astrid Heijstee van gemeente Kaag en Braassem. 'We wensen hen allen enorm veel sterkte met dit grote verlies.'

Lees ook: Doodgeschoten militair Indianapolis komt uit Leimuiden

advertentie advertentie