Leren fermenteren in kookworkshop Blauwe Zone

Boerderij Buitenverwachting Foto: Google Maps

HOOGMADE – De tweede kookworkshop van Stichting Blauwe Zone is zaterdag 26 november op biologische Boerderij Buitenverwachting aan de Vlietkade 2.

Wanneer de herfst invalt, is het belangrijk de groenten die deze zomer zijn geoogst zo op te slaan dat ze in de winter te eten zijn. Een van de methoden om ze langer houdbaar te maken, is ze fermenteren.

Marit van Boerderij Buitenverwachting legt deze methode uit tijdens de kookworkshop. Ook vertelt zij hoe je yoghurt maakt. Na afloop bereiden de deelnemers een eenvoudig eenpansgerecht en eten dit met elkaar op. Het koken wordt begeleid door kok en coach Pieter Stein.

De kookworkshop start 14.00 uur met een rondleiding op de boerderij. De kosten zijn 20 euro per persoon. Aanmelden kan door te mailen naar info@blauwezone.life.

advertentie advertentie