Leimuiden organiseert maandag online Woningsdag-bingo

LEIMUIDEN - Koningsdag van dit jaar is omgedoopt tot Woningsdag. Het is de bedoeling dat mensen vooral thuis iets leuks maken van Koningsdag. Ondanks dat alle geplande activiteiten op maandag niet door kunnen gaan, besloot Oranje Comité Leimuiden om niet achterover te gaan hangen. Binnen anderhalve week hebben ze een online Woningsdag-bingo weten te organiseren.

'We gaan via Zoom een online bingo organiseren waarin we thuis met een ouderwetse bingomolen keurig netjes de bingogetallen gaan trekken. Heel Leimuiden kan bij mij thuis, zaterdag tussen 11.00 en 16.00 uur, de bingokaarten op komen halen', zegt Ron Kouwenberg, voorzitter van Oranje Comité Leimuiden. Deelnemers kunnen zich aanmelden via Facebook, de bingo start maandag om 13.30 uur.

'Een digitale bingo met je eigen bingokaart', vat Kouwenberg samen in een interview met Studio Kaag en Braassem. Deelnemers maken kans op bingoprijzen. 'Voor degenen die zich in een leuke oranje of bijzondere outfit kunnen laten zien, hebben we ook nog twee originaliteitsprijzen weten te bedenken.' De bingoprijzen komen bij lokale ondernemers vandaan. 'Dat hebben we uit het beetje reserve dat we hebben kunnen kopen, zodat we ook onze lokale ondernemers ondersteunen.'

Peppelhof

'Wij gaan ook voor de bewoners van bejaardenhuis Peppelhof een bingo organiseren. Een beetje in dezelfde stijl', kondigt Kouwenberg op. Alle bewoners worden getrakteerd op een orchidee. 'Er is altijd een prijs, voor iedereen. En daarnaast ga ik daar keurig de seniorenbingo organiseren. Extra aandacht voor de senioren.'

Beluister hieronder het volledige interview met Ron Kouwenberg van Oranje Comité Leimuiden. Het interview wordt zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur ook op radio uitgezonden in het programma KB Actueel.

advertentie advertentie