Kat met touw en anker gedumpt in water: ‘Dit is een zeer laffe daad’

Gepubliceerd op 13 september 2020 om 12.51 uur

ROELOFARENDSVEEN - Ed van Staveren uit Roelofarendsveen heeft zijn kat vrijdag dood aangetroffen in het water. Het beestje werd door voorbijgangers gevonden in het water aan de Huigsloterdijk in Weteringbrug. Er was een touw om zijn middel vastgeknoopt met daaraan een anker gebonden.

'Dit is een zeer laffe daad', vertelt Van Staveren aan Hart van Nederland. De kat, die Nano heette, had hij al zes jaar. 'Het was echt m'n maatje.' Van Staveren was vrijdag aan het werk toen hij het bizarre nieuws te horen kreeg. 'Ik hoorde dat mijn kat gevonden was in het kanaal hier in de buurt met een touw om z'n middel met een anker eraan gebonden. Toen wist ik het even niet meer.'

Hij heeft geen idee wie dit op zijn of haar geweten heeft. Van Staveren woont ongeveer twee kilometer van het water vandaan en Nano zou uit zichzelf nooit zover gelopen hebben. 'Ze hebben Nano dus echt meegenomen naar die plek om hem daar te verdrinken.' De politie is op de hoogte gesteld, volgens Van Staveren zijn er nog geen getuigen gevonden en hingen er in de buurt ook geen bewakingscamera's.

Gouden tip

Zijn oproep aan mensen om zich te melden wanneer ze iets hebben gezien is op Facebook al duizenden keren gedeeld. 'Als er een kat wordt aangereden, is het een ongeluk. Dat is ook vervelend, maar daar kun je vrede mee hebben. Maar dit is zo'n zinloze actie.' Vanaf maandag zegt Van Staveren een beloning uit te loven voor de gouden tip die naar de daders leidt.

advertentie