Kaag en Braassem zoekt burgemeester die zich thuis voelt en bewust kiest voor dorpen

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - In een extra raadsvergadering is donderdagavond de profielschets voor de nieuwe burgemeester van Kaag en Braassem bekendgemaakt. Jaap Smit, de commissaris van de koning, nam de profielschets in ontvangst om aan de slag te gaan met de voorwaarden die worden gesteld.

'Wij zoeken een burgemeester die zich thuis voelt in Kaag en Braassem en bewust kiest voor onze dorpen', valt er te lezen in de voorwaarden. 'U bent zich bewust van de schaalgrootte van de gemeente Kaag en Braassem en de regionale uitdagingen.' Verder moet de nieuwe burgemeester relevante bestuurlijke en/of leidinggevende ervaring hebben, met voorkeur binnen het openbaar bestuur.

Verder worden er, naast de basiscondities waar iedere burgemeester aan moet voldoen, een aantal vaardigheden geëist. Zo moet de nieuwe burgervader of -moeder kunnen verbinden en samenwerken, vernieuwend zijn met het gevoel voor draagvlak en beschikken over een goede dosis humor en relativeringsvermogen. De volledige profielschets is te vinden op de website van de gemeente.

13 juli

De commissaris van de koning gaat nu aan de slag met de profielschets en zal de nodige sollicitanten aan de tand voelen. Tijdens een geheime gemeenteraadsvergadering op 13 juli wordt de nieuwe burgemeester gekozen.

Hieronder is het radio-interview met raadslid Ruud van der Star (PRO Kaag en Braassem), voorzitter van de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad, te beluisteren. Het gesprek wordt aankomende zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur uitgezonden op Studio Kaag en Braassem.
advertentie advertentie