Jubileumeditie Woutje Brugge kan met wat aanpassingen gewoon doorgaan

WOUBRUGGE - De spelletjesweek Woutje Brugge wordt deze dagen georganiseerd in Woubrugge. Een bijzondere editie, omdat de organisatie het 50-jarig jubileum viert.

'Het was heel spannend of we het konden vieren vanwege covid. Met een paar aanpassingen kunnen we het dit jaar gewoon voor alle kinderen organiseren', zegt Renske de Boer namens de organisatie in het radioprogramma KB Actueel. 'Twee weken geleden hebben we pas echt de knoop kunnen doorhakken dat het doorging.' 

Voor de deelnemende kinderen verandert er volgens De Boer niet heel veel. 'Ouders mogen bijvoorbeeld niet mee het huttenterrein op, kinderen worden afgezet. We hebben looproutes. We gaan de kinderen en vrijwilligers temperaturen bij binnenkomst, met een handthermometer', legt De Boer uit.

Tijdens Woutje Brugge is er een huttenkamp en worden er verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder een fietstocht, knutselen en uilenballen uitpluizen. Het vissen, het magisch bosspel en de opening van de spelletjesweek gaan niet door. 'We kregen het vergunningstechnisch niet rond met de gemeente. Dit waren de drie onderdelen die we, in overleg met de gemeente, niet door laten gaan.'

Beluister hieronder het volledige interview met Renske de Boer. KB Actueel is iedere zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te beluisteren op radio bij Studio Kaag en Braassem.
advertentie advertentie