Inzamelingsactie voor herbouw afgebrande kerk Hoogmade

HOOGMADE - Stichting De Groene Punt is opgericht na de brand in de Onze Lieve Vrouw Geboortekerk op 4 november 2019. Onlangs werd bekend dat de kerk herbouwd mag worden. De inzamelingsacties van de stichting gaan onvermoeid door.

Voor het herstel is veel geld nodig. Een groot deel wordt gedekt door de verzekering, maar dit is lang niet alles. De stichting zet in op vier doelen: de aanschaf van een devotiekapel, het verkrijgen van sfeervolle zaal voor bijeenkomsten, de aanschaf van videoschermen en goede toegankelijkheid. Met een QR-code op de website van het overkoepelende RK Groene Hart is een donatie te doen.

Stichting De Groene Punt zamelt geld in om de logistieke voorzieningen van de kerk te verbeteren, eigentijdse elementen te kunnen toevoegen en de kerk te kunnen onderhouden.

Grote brand

De kerk, ontworpen door J.A. van der Laan, werd op 4 augustus 1932 ingewijd. Het was een grote bakstenen zaalkerk, waarin de toren van de voormalige kerk werd geïntegreerd. De toren werd hiervoor ommanteld, verhoogd en kreeg een achtkantige naaldspits. Op 4 november 2019 ontstond er een brand in de kerk als gevolg van onderhoudswerkzaamheden en viel de toren van de kerk.

Lees ook: Afgebrande kerk in Hoogmade gaat definitief herbouwd worden

advertentie advertentie