Inwoner Roelofarendsveen (65) slachtoffer van bankhelpdeskfraude

UPDATE: Verdachte in zaak bankhelpdeskfraude nog steeds spoorloos, andere man onterecht in beeld


ROELOFARENDSVEEN - Een 65-jarige inwoner van Roelofarendsveen is slachtoffer geworden van een telefonische babbeltruc. Door deze zogeheten bankhelpdeskfraude is het slachtoffer 5000 euro kwijt.

Op dinsdag 20 september werd de man gebeld door een zogenaamde medewerkster van een bank. 'Deze verzocht het slachtoffer om geld over te maken naar een zogenaamde veilige rekening', meldt de politie in een bericht. 'Het slachtoffer maakte vervolgens 5000 euro over naar deze rekening.'

Kort daarna werd er geld van deze rekening opgenomen bij een geldautomaat aan het Meeuwenveld in Zoetermeer. De politie is op zoek naar een verdachte.

In het opsporingsprogramma Team West van Omroep West werden beelden van twee mannen getoond. Eén van de mannen heeft zich bij de politie gemeld en zei niets met de zaak te maken te hebben. De politie bevestigt dat.

'Eén van deze mannen blijkt helaas onterecht in beeld te zijn gebracht en heeft zich bij de politie gemeld', meldt Omroep West. 'Er is in deze zaak vermoedelijk iets misgegaan bij het aanleveren van de bewakingsbeelden van de bank naar de politie.' De recherche heeft inmiddels met de man, die onterecht aan deze zaak is verbonden, gesproken en excuses aangeboden.

advertentie advertentie