Inval in Nieuwe Wetering na vondst 185 kilo ketamine

Politie Foto: John van der Tol

NIEUWE WETERING - Bij een grote actie heeft de FIOD vorige week onder andere een inval gedaan in Nieuwe Wetering. In totaal werd 185 kilo ketamine gevonden tijdens de actie, de drugs hebben een straatwaarde van 4,5 miljoen euro. Twee mannen van 54 en 56 jaar uit de omgeving van Amsterdam zijn als hoofdverdachten aangehouden en zitten vast. Zij worden verdacht van witwassen en illegale handel in ketamine.

In totaal zijn bij negen huizen, bedrijfspanden en loodsen invallen gedaan. Dat was in Nieuwe Wetering, Nieuw-Vennep, Vinkeveen, Weesp, Soest, Almere en Amsterdam. De ketamine werd gevonden in de woning van de vader van een van de verdachten. Ketamine wordt als pijnbestrijder en narcosemiddel gebruikt in de medische wereld, maar het is ook een populaire partydrug.

Naast de ketamine zijn ook vuurwapens, versleutelde telefoons, tassen, horloges en meerdere auto's in beslag genomen. Er werd 300.000 euro aan contant geld gevonden en er werd beslag gelegd op miljoenen euro's aan onroerend goed en bankrekeningen. Het Openbaar Ministerie (OM) vermoedt dat een van de verdachten illegaal verdiend geld witwaste via bankrekeningen in Spanje, Dubai en Hong Kong.

Anonieme tip

Er werden nog drie mensen aangehouden. Zij zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar blijven verdachten in het onderzoek. Het OM meldt dat een melding bij Meld Misdaad Anoniem aanleiding is geweest voor het onderzoek.

advertentie advertentie