Gepubliceerd op 07 Mei 2020 om 16.29 uur

Integraal Kindcentrum en woningen in voormalig gemeentehuis Jacobswoude

RIJNSATERWOUDE - Er moet een Integraal Kindcentrum (IKC) komen in het voormalige gemeentehuis van Jacobswoude. In het gebouw aan de Herenweg in Rijnsaterwoude moeten ook appartementen komen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de aanbestedingsprocedure te starten. Daarmee wordt gezocht naar een geschikte partij die het ontwerp van het IKC verder uitwerkt en de uitvoering verzorgt. Deze partij wordt ook gevraagd om op de eerste en tweede verdieping van het pand maximaal 15 woningen te ontwikkelen, 7 daarvan moeten sociale huurwoningen worden.

'Het is voor deze kleine kern heel goed nieuws dat, nadat de inwoners uit het dorp zelf dit idee hebben bedacht, we nu over kunnen gaan tot aanbesteding', zegt wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO Kaag en Braassem). 'Prachtig om te zien dat dit iconische gebouw behouden blijft en dat hier een nieuwe school gerealiseerd wordt.'

Meer woningen

De gemeente Kaag en Braassem is ook bezig met het plan om een aantal woningen achter het voormalige gemeentehuis in Rijnsaterwoude te realiseren. Daar moet binnenkort meer duidelijkheid over komen.

advertentie
 
advertentie