IKC en 15 appartementen in voormalig gemeentehuis Rijnsaterwoude

RIJNSATERWOUDE - Bolton Bouw b.v. uit Woerden gaat het Integraal Kindcentrum (IKC) realiseren in het voormalige gemeentehuis in Rijnsaterwoude. Het college van burgemeester en wethouders heeft de opdracht definitief gegund aan dit bouwbedrijf. In november starten de eerste voorbereidingen.

Op de begane grond van het gebouw komt een IKC, waarin basisschool de Kinderarcke en kinderopvang Snoopy zich gaan vestigen. 'Hiermee blijft het onderwijs voor deze kleine kern gewaarborgd, wat voor de toekomst enorm van belang is', zegt wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO Kaag en Braassem). De bovenverdieping gaat ruimte bieden aan zeven sociale huurappartementen van Woondiensten Aarwoude en acht vrijesector appartementen. 

'Het voormalige gemeentehuis biedt zodoende een toekomstbestendige oplossing voor meerdere vraagstukken die nu in Rijnsaterwoude leven', meent de wethouder. Achter het gebouw komt een zogeheten Tiny Forest te liggen, een kleine natuurtuin. Als alles volgens planning verloopt moet het IKC en de appartementen eind 2021 worden opgeleverd.

advertentie