Hutten bouwen en knutselen met Vakantie Kinderweek Leimuiden

Vakantie Kinderweek Leimuiden Foto: Vakantie Kinderweek '77 Leimuiden

LEIMUIDEN - Vakantie Kinderweek Leimuiden is van maandag 15 tot en met vrijdag 19 augustus. De week bestaat uit creatieve activiteiten, sportieve activiteiten en de huttenbouw.

Maandag is de opening van de Vakantie Kinderweek in het Tiny Forest bij Het Spant. Burgemeester Astrid Heijstee verricht de opening om 19.00 uur. Aansluitend is de vossenjacht naar superhelden. En kunnen kinderen zich nog inschrijven voor de losse activiteiten en weekpolsbandjes kopen. Om 20.30 uur is de vrijwilligersavond. Alle vrijwilligers worden dan uitgebreid geïnformeerd over de vakantieweek.

Dinsdag en woensdag is het timmeren geblazen aan de hutten in Het Houtdorp en kunnen kinderen knutselen in Het Spant. Dit kan van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.30 uur. Hout is volop aanwezig. In de avond, van 19.00 tot 20.00 uur is de viswedstrijd tussen het Verlaat en de Rietlanden. Visclub Hang ‘m d’r In helpt mee.

Donderdag wordt van 10.00 tot 12.00 uur nog getimmerd en geknutseld. De Sportinstuif is van 13.30 tot 16.00 uur in Het Spant. De instuif is in twee rondes. Wie niet ingeschreven is, kan ook naar Het Spant komen. De organisatie kijkt dan of er nog een plekje is.

Overnachten

De huttenbouwers gaan dineren in hun eigen hut. Van 18.00 tot 19.30 uur is het open hut. De snackbar en de ijscoman zijn geregeld om lekkers te kunnen kopen. Van 19.15 tot 21.30 uur meten alle huttenbouwers zich aan elkaar met een proevenparcours. De kinderen worden in groepen verdeeld. Vuurshow Eric de Viking is om 22.00 uur, waarna de kinderen hun hutten opzoeken voor de nacht.

Na een heerlijke lange nacht vol slaap kunnen de overnachters om 7.00 uur opgehaald worden uit Het Houtdorp. Na een middagje bijslapen is er vrijdag van 18.30 tot 21.00 uur nog discozwemmen in samenwerking met zwembad De Kleine Oase. Gratis toegang voor kinderen met een polsbandje en kinderen met een zwemabonnement.

Meedoen

Om de hele week deel te nemen, kunnen kinderen een polsbandje kopen. Vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus kan dit nog in de voorverkoop bij Gemakswinkel Leimuiden, maandagavond tijdens de openingsavond van de Vakantieweek is het ook nog mogelijk. Meedoen met bepaalde activiteiten, inschrijven hiervoor kan maandagavond 15 augustus op het terrein naast Het Spant.

advertentie advertentie