Hutten bouwen en knutselen kan deze vakantie ook weer in Nieuwe Wetering

Huttenbouw Nieuwe Wetering Foto: Stichting Vakantiespelen Alkemade

NIEUWE WETERING – De Huttenbouw en het Open huis van Nieuwe Wetering zijn komende zomervakantie van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 augustus.

Op het grasveld bij Tussen Kaag en Braassem aan de Regenboogweg gaat het gebeuren in de laatste week van de vakantie. Kinderen van 4 tot en met 14 jaar kunnen meedoen aan verschillende activiteiten, waaronder de huttenbouw. Het thema wordt nog bekendgemaakt.

Dinsdag vanaf 8.30 uur kunnen de kinderen een button of dagstempel kopen. De tent en het terrein openen om 9.00 uur. Tot 16.00 uur kunnen de kinderen aan hun hut bouwen en/of knutselen in de tent. Ook woensdag en donderdag kan gebouwd en geknutseld worden van 9.00 tot 16.00 uur. Donderdag vanaf 19.00 uur is de bonte avond en de vossenjacht. Ook maakt de organisatie deze avond de winnaars bekend van de mooiste hut, de origineelste hut-naam en wie het mooist verkleed naar de bonte avond is gekomen. Daarna is het tijd om de hutten op te zoeken voor een nachtje ‘slaap’.

Vrijdagmorgen is het vroeg dag met ochtendgymnastiek en een ontbijt. Tot 11.00 uur is het opruimen geblazen en in de tijd die overblijft, kunnen de kinderen nog knutselen en een spelletje doen. Vervolgens worden de hutten afgebroken.

Tent

De kleinste kinderen kunnen in de tent verven, bloemschikken en knutselen. Ook de kinderen die meedoen aan de huttenbouw kunnen zich hier vermaken.

advertentie advertentie