Humberto Tan en Nico Dijkshoorn bezoeken Boekhandel Veenerick

ROELOFARENDSVEEN - Boekhandel Veenerick ontvangt komend weekend twee bekende heren. Zaterdag komt columnist, dichter, schrijver en muzikant Nico Dijkshoorn, zondag is de boekhandel voor radio- en televisiepresentator, sportjournalist en schrijver Humberto Tan.

Nico Dijkshoorn verzorgt zaterdag vanaf 16.30 uur een muzikale presentatie van zijn nieuwe roman 'Bijna op de radio'. In de jaren tachtig vierde de band Tire Pressure in zeer bescheiden kring, succes. Van buurtcentrum Het Orakel tot café De Kudt in Weesp en een klein tourtje in Duitsland. Ze waren ooit zelfs bijna op de radio. Maar onderlinge spanningen namen toe en dromen raakten gefnuikt, zeker toen bleek dat manager Danny zijn beloftes niet kon waarmaken. Dertig jaar nadat de bandleden met ruzie uit elkaar gingen, worden ze door hem gebeld. Een van hun liedjes blijkt in een televisiecommercial te zitten. Of ze weer eens kunnen babbelen?

Nico Dijkshoorn neemt zijn gitaar mee en wordt geïnterviewd door oud-wethouder én oud-bandlid Floris Schoonderwoerd.

Humberto Tan

Zondag vertelt Humberto Tan tussen 12.00 en 12.45 uur over zijn boek 'Morgen gaat het beter'. Bijna vier jaar lang trok Humberto Tan het hele land door om meer dan honderd mensen van honderd jaar en ouder te fotograferen. Tijdens de daaropvolgende gesprekken stelde hij ze vragen over hun gelukkigste moment, hun grootste angst en hun diepste dromen.

Het resultaat is een verzameling foto’s en interviews, die soms indringend, soms ontroerend, soms vrolijk of verdrietig zijn. Het schetst een intrigerend tijdsbeeld van de afgelopen eeuw en levert verrassende inzichten op dankzij tienduizend jaar aan levenservaring.

'Morgen gaat het beter' is een in linnen gebonden boek waarin de foto’s en interviews gecombineerd zijn. Van 12.45 tot 13.30 uur is er gelegenheid voor signeren en leuke gesprekken.

Aanmelden voor beide presentaties kan via info@veenerick.nl. Voor Nico Dijkshoorn wordt 5 euro entree gevraagd, daarbij is een drankje na afloop inbegrepen.

advertentie advertentie