Huisartsen gaan vaccineren op vaccinatielocaties van GGD

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Huisartsen starten binnenkort met het vaccineren bij vaccinatielocaties van GGD Hollands Midden. De huisartsen gaan in de avonduren vaccineren, waardoor inwoners uit de regio sneller een prik kunnen krijgen.

Mensen die gevaccineerd zijn, dienen na hun prik een kwartier op de vaccinatielocatie te blijven. 'Dit om er zeker van te zijn dat iedereen zich goed voelt, voordat zij weer naar huis gaan', legt GGD Hollands Midden uit. 'De huisartsen hebben op hun posten vaak te weinig ruimte daarvoor. Zeker omdat de anderhalve meter afstand gehouden moet worden.'

Dit zorgt ervoor dat er relatief weinig mensen achter elkaar gevaccineerd kunnen worden bij huisartsen. Door gebruik te maken van de priklocatie van de GGD, is dat probleem verleden tijd.

's Avonds prikken

GGD Hollands Midden heeft nu zeven grote priklocaties in de regio ingericht. Die locaties worden 's avonds nu niet gebruikt. Straks blijft de GGD dagelijks van 08.00 tot 15.30 uur prikken, daarna vaccineren de huisartsen van 16.30 tot 20.30 uur. De huisartsen dragen zorg voor het vaccinatieproces en het benodigde personeel. De GGD faciliteert de locatie, beveiliging, coördinatie en schoonmaak.

Op dit moment heeft de GGD een samenwerking met de huisartsen in Alphen aan den Rijn, Leiden, Bergambacht en Noordwijk. Zij beginnen allen binnen twee weken met vaccineren op de priklocaties van de GGD.

Beluister hieronder het interview van mediapartner Omroep West met Pieter Haasbeek (manager coronabestrijding bij GGD Hollands Midden) over de samenwerking met huisartsen.
advertentie advertentie