Hij komt, hij komt… Sintintochten gemeente Kaag en Braassem

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Sinterklaas en zijn pieten hebben zaterdag voet aan wal (op het vliegveld) gezet in Hellevoetsluis. Daarna reisde het gevolg door naar Roelofarendsveen. Komend weekend zijn de overige kernen van Kaag en Braassem aan de beurt.

Met een heerlijk zonnetje erbij werd het in Roelofarendsveen een groots en gezellig feest.

Zaterdag 19 en zondag 20 november bezoeken de Goedheiligman en al zijn pieten de overige kernen van gemeente Kaag en Braassem.

Zaterdag 19 november

Leimuiden

De kinderen van Leimuiden wachten Sint en zijn pieten om 10.00 uur op op het parkeerterrein van De Ontmoeting aan de Dorpsstraat. De burgemeester verwelkomt Sint. Ook treden de eerste finalisten op van Leimuid's Got Talent. Om 10.20 uur gaat het achter de muziek van Mavileo aan, via de Goudenregenstraat, Lijsterbeslaan, Kerkweg, Kerklaan en de Drechtlaan naar het parkeerterrein bij Keijzer. Ook hier treden, rond 10.40 uur, finalisten van Leimuid's Got Talent op. Mavileo gaat de feestelijke optocht vanaf 11.10 uur weer voor via de Kerklaan, Acacialaan, Peppelstraat, Berkenlaan, Acacialaan, Ieplaan en Griede. Op het parkeerterrein van basisschool De Lei treedt het volgende goepje finalisten van Leimuid's Got Talent op. Om 12.00 uur gaat de rondrit verder tot het grote Pietenhuis wordt bereikt.

Meedoen aan Leimuid's Got Talent? Stuur uiterlijk 16 november een video in via sintinleimuiden@gmail.com. Allerlei soorten acts zijn welkom. Alleen of met een groepje.

Woubrugge

Rond 12.30 uur komen Sint en zijn pieten met de stoomboot aan bij de hervormde kerk aan de Comriekade. Vervolgens wandelt het gezelschap naar het Batehof. De kinderen mogen mee wandelen. Op de Batehof is tijd voor een babbeltje, een liedje, een dansje met de pieten en kunnen de kinderen hun tekening of verlanglijstje geven. Als het tijd is, lopen Sinterklaas en zijn pieten terug naar de Comriekade en kunnen de kinderen ze uitzwaaien.

Rijnsaterwoude 

Sint meert samen met zijn pietenband rond 13.00 uur af in Jachthaven ’t Venegat. Onderaan de haven is de kraam van organisator, Oranjevereniging Rijnsaterwoude, weer te vinden met koffie, thee, warme chocolademelk, limonade en een versnapering. Na het welkomstwoord gaat het in optocht door het dorp.

De route: Vanaf de jachthaven gaat het via de Meerbon en de Herenweg in optocht naar IKC Het Woud, gevestigd onder het voormalige gemeentehuis aan de Herenweg 165. In het IKC is het Sinterklaasfeest. Het IKC heeft een beperkte ruimte. Daarom wordt het Sinterklaasfeest een echt kinderfeest. Dat betekent dat kinderen van 0 jaar tot en met groep 8 van de basisschool welkom zijn. Kinderen onder de 4 jaar, of kinderen die echt begeleiding nodig hebben, mogen één begeleider mee naar binnen nemen. Kinderen vanaf 4 jaar gaan zonder begeleiding.

Sinterklaas vertrekt rond 15.00 uur weer vanaf het IKC. Vanwege zijn komst is er een kleurwedstrijd. Info hierover is te vinden op www.ovrijnsaterwoude.nl.

Zondag 20 november

Rijpwetering/Oud Ade

Met zakken vol strooigoed en een middagvullend programma wordt de aankomst van Sinterklaas gevierd in Rijpwetering. Om 14.00 uur komt de Goedheiligman samen met zijn pieten aan bij De Kolk in Oud Ade.

Wanneer meer bekend is over de inhoud van de programma’s van de Sintintochten zetten wij dit in dit artikel erbij. Mail programma’s naar redactie@studiokaagenbraassem.nl
advertentie advertentie