Grote brand op Kaageiland: hulpdiensten op zoek naar vermist persoon

KAAG - Zondagavond is brand uitgebroken in een appartementencomplex aan de Beatrixlaan op Kaageiland. Dertig mensen zijn uit hun appartement gehaald en opgevangen in het gebouw van de zeilschool. Eén persoon wordt vermist, meldt de brandweer.

Naar de vermiste persoon wordt op dit moment gezocht door de hulpdiensten. 'Het eiland is te klein voor ongewenst publiek. Blijf even aan de wal', verzoekt de brandweer. Eerder riep de brandweer bewoners van het eiland al op hulpdiensten de ruimte te geven en vooral uit de rook te blijven.

De brand is uitgebroken in een gebouw met tien appartementen en daaronder een restaurant, meldde een woordvoerder van de brandweer aan mediapartner Omroep West. Er zijn inmiddels vier brandweerwagens en een redvoertuig aanwezig. Door het onstuimige weer is het lastig om het vuur te bestrijden. Ook meerdere ambulances zijn ter plaatse.

Brandweerkorpsen uit de regio

Rond 21.20 uur werd melding gemaakt van de brand. Inmiddels hebben de hulpdiensten opgeschaald naar een zeer grote brand. Vanuit de hele regio zijn brandweerkorpsen gealarmeerd, waaronder Waddinxveen, Gouda, Sassenheim en Lisse.

advertentie advertentie