Groen licht voor rood verkeerslicht in strijd tegen sluipverkeer Rijnsaterwoude

Foto: Google Street View

RIJNSATERWOUDE - Het verkeerslicht op de N207, om vanuit de richting van Alphen aan den Rijn linksaf te slaan naar Rijnsaterwoude, blijft vanaf deze week langer op rood staan tijdens de ochtendspits. De maatregel wordt genomen om het sluipverkeer door Rijnsaterwoude tegen te gaan.

Wethouder Yvonne Peters (VVD) kondigde eerder al aan deze maatregel te willen nemen. Daar was toestemming van de provincie Zuid-Holland voor nodig, zij is eigenaar en beheerder van de provinciale weg. 'Benieuwd naar het effect', schrijft wethouder Peters. Eerder werden er al verkeersremmende maatregelen in het dorp genomen, door het plaatsen van bloembakken op de weg. Daarnaast worden de kruisingsvlakken in het voorjaar voorzien van een gele toplaag. 

De gemeente Kaag en Braassem zal de komende periode, samen met de provincie en dorpsraad, de effecten van de nieuwe maatregel in kaart brengen. Wethouder Peters benadrukt dat ook nagedacht moet worden aan mogelijke andere maatregelen, wanneer deze maatregel onvoldoende effect blijkt te hebben.

Lees ook: Wethouder in gesprek met provincie over sluipverkeer Rijnsaterwoude

advertentie advertentie