Geen coronaversoepelingen tot half januari

KAAG EN BRAASSEM - De coronamaatregelen worden tot half januari niet versoepeld. En als het aantal besmettingen blijft stijgen sluit premier Mark Rutte niet uit dat in aanloop naar de kerstdagen strengere maatregelen worden afgekondigd. Dat heeft de minister-president dinsdagavond bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

Het dringende advies luidt om maximaal drie personen per dag te ontvangen van twaalf jaar en ouder. 'We houden dan anderhalve meter afstand van mensen uit een ander huishouden, ook aan tafel of tijdens de viering. Kies waar mogelijk voor de plek met de meeste ruimte, zodat je makkelijker afstand kunt houden', sprak Rutte. Ook voor het wassen van de handen en het thuisblijven bij klachten, hoe mild ook, wordt aangeraden.

Voor de horeca bood premier Rutte geen perspectief op de korte termijn, omdat eerst het aantal dagelijkse intensive care-opnames flink moet halveren. 'Dan kan er weer iets, bijvoorbeeld met restaurants. Cafés is echt wat anders, want daar sta je wat dichter op elkaar, zeker als je drank ophebt', aldus Rutte.

Sport en cultuur

Verder komen vanaf januari proefprojecten in de cultuursector, bijvoorbeeld een theatervoorstelling met grotere aantallen publiek, en gaat het Outbreak Management Team onderzoeken of voor jongeren tot 27 jaar in teamverband gesport kan worden.

advertentie advertentie