Fonds Alphen steunt Voedselbank Kaag en Braassem En Nieuwkoop

KAAG EN BRAASSEM - De energiekosten zijn sterk gestegen. Zo sterk dat Voedselbank Kaag en Braassem en Nieuwkoop aanvullende fondsen moest werven. De schenking van 18.000 euro van Fonds Alphen en omgeving is dan ook zeer welkom.

De schenking moet Voedselbank KBEN verspreid over drie jaar besteden. Met dit bedrag kan de Voedselbank de forse (groene) energierekening betalen. Het bedrag kan zij ook aanwenden om energiebesparende maatregelen te treffen, zoals het overgaan op ledverlichting.

Voedselbank Kaag & Braassem En Nieuwkoop is zeer verheugd dat Fonds Alphen en omstreken hen in deze moeilijke tijd heeft geholpen. Gezamenlijk staan zij sterk in de voedselverstrekking voor mensen die op- of onder de armoedegrens moeten leven. Zo verzorgt Voedselbank KBEN voedsel van hoge kwaliteit, in voldoende mate en grote variatie.

Alleen toename tijdelijke klanten

Ondanks de landelijke toename van het aantal mensen dat niet meer goed weet rond te komen door de gestegen prijzen van voedsel en energie, merkt Voedselbank KBEN nog geen grote toename. 'Ons aantal blijft meestal schommelen rond de honderd klanten, 250 monden die van ons voedsel krijgen,' laat Kees Uit den Boogaard van Voedselbank KBEN weten. 'Wel zien wij een stijging in het aantal tijdelijke aanvragen van Oekraïense vluchtelingen. Dit is tijdelijk, omdat wanneer zij leefgeld ontvangen, zij zelf voedsel kunnen kopen. Tot die tijd steunen wij ze. Dit geldt vooral voor vluchtelingen die gehuisvest zijn in gemeente Kaag en Braassem. In gemeente Nieuwkoop zijn minder tijdelijke aanvragen.'

Voedselbank KBEN heeft geen tekort aan voedsel. 'Wij zijn heel initiatiefrijk in het verkrijgen van voedsel. Alhoewel er altijd voedsel bij kan.'

advertentie advertentie