Feestweek in Roelofarendsveen: dit gaat er wel en niet door

ROELOFARENDSVEEN - Een groot deel van de feestweekfestiviteiten in Roelofarendsveen gaat half september door. Dat heeft de organisatie besloten in samenspraak met de gemeente Kaag en Braassem. Daar staat wel tegenover dat veertien evenementen alleen te bezoeken zijn met een coronabewijs (een groene QR-code die aantoont dat je zo volledig als mogelijk gevaccineerd bent of een negatieve test hebt van maximaal 24 uur oud).

De feestweek begint vrijdag 10 september om 20.00 uur met Frisdance (SplotsZ). Twee dagen later is straatfestival Uitkaik van 13.00 tot 17.00 uur. 'Een light-variant', noemt organisator Oranjecomité Juliana het. 'Geen horeca en kramen.' De dag begint met de kermisviering in de Petruskerk. Ook is deze zondag Kermis Kart Experience op gemeentewerf Veenderveld.

Maandagavond om 19.00 uur is de Oranjeloop (landijsbaan Alkemade). Alleen deelnemers en een ouder zijn welkom. Dinsdag staan de taptoe (19.45 uur, voetbalvereniging EMM '21) en bridgedrive (20.00 uur, zorgcentrum Jacobus) op de rol. Wie de taptoe wil bijwonen moet een geldige QR-code laten zien.

Veense kermis

Na het luchtkussenfestival op de ijsbaan woensdagmiddag (14.00 uur, alleen toegankelijk voor deelnemers en een ouder) gaat de vijfdaagse kermis donderdagavond om 19.30 uur van start. 'Op de parkeerplaats van voetbalvereniging EMM '21', zegt de organisatie. 'Vanwege het bezoekersmaximum is de enige in- en uitgang via EMM. De fietsenstalling komt langs het Sportpad, het tunneltje wordt afgesloten.' Voor het eerst duurt de Veense Kermis tot en met zondag in plaats van zaterdag.

Vrijdag staan op het programma: de ballonnenoptocht (10.00 uur), wandelspeurtocht (14.00 uur), viswedstrijd (14.00 uur), senioren schuurfeest (14.00 uur, QR-code verplicht) en de lampionnenoptocht. Op zaterdag is Roelofarendsveen in de ban van PK Tonknuppelen en Tobbetje Steken, om 14.00 uur op het voetbalveld van EMM '21 (QR-code verplicht). De feestweek wordt afgesloten met de ontnuchteringswandeltocht op zondag 19 september 09.00 uur en de laatste kermisdag.

De tien andere festiviteiten waar een QR-code verplicht is, worden niet georganiseerd door Oranjecomité Juliana in Roelofarendsveen. Café Hogenboom, Restaurant Wagenaar en 't Veen zijn de initiatiefnemers. Klik op de naam van desbetreffende horecagelegenheid om hun programma te bekijken. Hogenboom heeft onder anderen Barry Badpak en John Medley geboekt, Wagenaar organiseert twee dagen Wurft!, 't Veen komt met Dansorkest Scheurend Hart en Het Huzarenstuk.

Bloemencorso

Medio augustus werd al besloten dat het bloemencorso, het traditionele hoogtepunt van de feestweek, niet doorgaat. Met tientallen versierde praalwagens, honderden deelnemers en enkele duizenden mensen langs de route is dat niet te organiseren met de huidige coronamaatregelen. Ook de kroegentocht en verenigingenmanifestatie zijn geschrapt.

Lees ook: Oranjefeesten in Roelofarendsveen gaan door, maar zonder bloemencorso

advertentie advertentie