Zeilster Carolijn Brouwer benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

ROELOFARENDSVEEN - Zeilster Carolijn Brouwer heeft zaterdag 7 mei een koninklijke onderscheiding ontvangen. Brouwer is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Tijdens de door de Watersportvereniging Braassemermeer georganiseerde feestelijke opening van het watersportseizoen werd erelid Brouwer volledig verrast. Waar veel mensen in de zaal in het geheim waren ingelicht, was de zeilster volledig onwetend. Zij was met een hele andere reden naar de vereniging gelokt.

Groot was dan ook de verrassing toen voorzitter Marijke Hasselman burgemeester Astrid Heijstee op het podium riep. Nog steeds was Brouwer nietsvermoedend, maar toen de burgemeester vertelde waarom zij aanwezig was, sloeg de zeilster van (vreugdevolle) schrik haar hand voor haar mond.

Bijzondere verdiensten

De burgemeester benoemde Brouwer tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar bijzondere verdiensten binnen de zeilwereld, zowel op nationaal als internationaal niveau.

'Als vereniging zijn wij onnoemelijk trots op Carolijn, de basis van haar successen is ooit binnen deze vereniging gelegd,' schrijft WV Braassemermeer op haar website. 'Namens het bestuur en alle leden van de vereniging feliciteren wij Carolijn dan ook van harte met deze fantastische erkenning voor alles zij betekent voor onze geliefde sport.'

advertentie advertentie