Donderdag 500ste radio-uitzending KB Klassiek op Studio Kaag en Braassem

KAAG EN BRAASSEM - Komende donderdag is op Studio Kaag en Braassem de 500ste uitzending van het radioprogramma KB Klassiek. Presentator Frans van der Ploeg startte op 31 januari 2012 met zijn eerste twee uur durende live-uitzending bordevol klassieke muziek, samen met technicus Kees den Hollander.

Frans is in aanraking gekomen met radio doordat hij was uitgenodigd om in het seniorenprogramma, toen nog met Ans Hommes en Hans Don als presentator, te komen vertellen over de buurtbus. Daar werd toen gevraagd van welke muziek Frans hield. En dat was en is nog steeds klassieke muziek. Toen kwam natuurlijk de onvermijdelijke vraag of hij zin had om een klassiek programma te maken. En Frans heeft 'ja' gezegd, met als resultaat dat nu de 500ste uitzending een feit is.

Hij weet nog welk nummer hij als eerste draaide. Dat was er één vanaf LP: een werk van Antonin Dvorak, de delen 1 en 4 uit de 9de Symfonie. Deze is ook weer de horen in de jubileumuitzending om 20.00 uur, nu met Aad van Haestregt als technische man. Verzoekplaten kunnen worden ingediend via klassiek@studiokaagenbraassem.nl.

advertentie advertentie