Feestweek Oude Wetering komt er aan, dit is er allemaal te beleven

Foto: Dennis Knetsch

OUDE WETERING - De jaarlijkse Feestweek in Oude Wetering begint deze week op donderdag 4 juli. Van aankomende donderdag tot en met zaterdag is er een ruim aanbod aan evenementen en activiteiten. Op donderdag wordt de feestweek geopend met het straattekenen. 'Om drie uur gaan de kinderen van de basisschool de straat op om straattekeningen te maken. Deze worden beoordeeld en de winnaar krijgt een mooie prijs', aldus Tisha van der Hoorn, voorzitter van de feestcommissie. Het straattekenen vindt plaats ter hoogte van Kerkstraat 40.

In de avond worden twee verschillende fietstochten georganiseerd: De Tour de Braassem. Deze zijn 25 en 45 kilometer lang. Na afloop is er de gelegenheid om een drankje te nuttigen. Voor de mensen die geen zin hebben om te fietsen staat er een puzzelwandeltocht op de agenda. Alle tochten beginnen op het Schoolhuijsplein.

De vrijdag start met het koffieconcert bij de Spreng. Claudia en Wilma voeren hier hun repertoire op. Kaarten hiervoor zijn nog beschikbaar en kosten vier euro per stuk. Vanaf 17.00 uur staat de tweede editie van het Foodplein op het programma. Lokale horecaondernemers voorzien jou van een gevarieerd aanbod aan eten. Het Foodplein vindt ook plaats op het Schoolhuijsplein en daarna kan je gelijk door naar het Muziekplein. Hier wordt live muziek opgevoerd door verschillende artiesten en bands.

Braderie

Op zaterdag is er een braderie en Van der Hoorn verwacht hierbij veel drukte. 'Ik schat dat er ongeveer 80 tot 100 standhouders zijn. Ook wordt er gezorgd voor muzikale acts.' Dit jaar is er weer een legotent. Hier kunnen de kinderen hun fantasie laten spreken en mooie prijzen winnen met hun bouwwerken.

De Feestweek bestaat al sinds 1977. Volgens Van der Hoorn heeft de feestelijke week een rijke historie. 'De kade was toen net aangelegd en dat werd destijds gevierd met een feest. De braderie organiseren wij al 47 jaar. Ook hebben wij jarenlang vrachtwagen duwen georganiseerd. Dat was heel erg leuk en de afgelopen jaren is het uitgebreid met het Muziekplein en het Foodplein. Het is goed dat we nieuwe dingen organiseren en open staan voor veranderingen.'

Afhankelijk van het weer

'Het slechtste scenario voor ons zou zijn als er vrijdagavond vreselijke onweersbuien gaan komen. We hebben vorig jaar prachtig weer gehad, de hele Wetering zat toen vol. Al die mensen kun je niet in een tent kwijt. In dat opzicht zijn we zeker afhankelijk van het weer', vertelt de voorzitter.

'De braderie is dan ook nog een beetje de andere kant op. Afgelopen jaar was het boven de 30 graden. Toen hebben we aan bewoners gevraagd om slangen met water buiten te leggen en hebben we flessen water uitgedeeld. Voor de standhouders is dat niet leuk en het houdt de mensen thuis. Het weer dat we nu hebben, met iets meer zon, zou fantastisch zijn', besluit Van der Hoorn.

Lees ook: Flippofeest komt dit jaar met Barbiethema: ‘We gaan alles roze maken’

advertentie advertentie