Coronaspoedpost in Leiderdorp gesloten: ‘Gelukkig niet meer nodig’

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Sinds dinsdag is de coronahuisartsenpost in Leiderdorp gesloten. De spoedpost voor patiënten met Covid of een verdenking hierop is door de dalende besmettingscijfers niet meer nodig.

De spoedpost werd in maart 2020 opgericht door huisartsen uit Leiden, Alphen aan den Rijn en de Duin- en Bollenstreek. 'De post is in het begin van de coronacrisis ingericht bij het Alrijne ziekenhuis om de plotselinge toestroom van covid-patiënten of mensen die werden verdacht van covid zo veilig mogelijk en buiten de wachtkamers voor de andere huisartspatiënten te kunnen zien en later ook te laten testen', meldt de overkoepelende organisatie Huisartsenposten De Limes.

Toen de zorgen over besmettingen ineens snel toenamen en er nog maar voor één week beschermingsmateriaal was voor personeel en artsen, werd de spoedpost in slechts een weekend tijd opgericht. 'Het tekort aan beschermingsmateriaal was zo acuut dat bewoners uit de streek werden opgeroepen om maskers en brillen te schenken, wat gelukkig ook gebeurde.'

'Mede dankzij het zeer snel inrichten van de corona-huisartsenpost en de enorme inzet van het personeel is voorkomen dat de ziekenhuizen zijn overlopen', zegt Martin Schalij, voorzitter van de Raad van Bestuur van het LUMC. 

advertentie advertentie