Buschauffeurs staken dinsdag: gevolgen voor reizigers nog onduidelijk

Bushalte Foto: Studio Alphen

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Buschauffeurs staken dinsdag in de provincie Zuid-Holland. Ook in en rond de gemeente Kaag en Braassem kan de staking gevolgen hebben voor reizigers, doordat busritten uitvallen.

Bij vervoersbedrijf Arriva is nog veel onzeker over de staking. Het is dinsdag pas duidelijk hoeveel mensen gaan staken, meldt mediapartner Omroep West. Uitval lijkt echter moeilijk te voorkomen, omdat de busmaatschappij zich niet kan voorbereiden op stakingen. 'We mogen geen vervangende chauffeurs invliegen met bijvoorbeeld een uitzendbureau. We zullen dus echt morgen pas weten wat het effect is', zegt een woordvoerder tegen Omroep West.

Arriva meldt verder de normale dienstregeling zoveel mogelijk in stand te houden. Zodra er ritten zijn die uitvallen, wordt dat zo snel mogelijk verwerkt in de digitale reisplanners en apps.

Betere cao

De medewerkers van de busbedrijven in het streekvervoer willen een betere cao. Veel busbedrijven hebben op het moment moeite met het vullen van de vacatures, waardoor de werkdruk hoog is. 'De sector moet aantrekkelijker worden, zodat nieuw personeel aangetrokken kan worden. Op dit moment is er veel verloop, met personeelstekorten als gevolg. Daardoor stijgt de werkdruk en daarmee ook het ziekteverzuim', legt FNV-bestuurder Marijn van der Gaag uit aan Omroep West. 

advertentie advertentie