Bruggen op A44 in slechte staat: inhaalverbod voor vrachtwagens en bussen

A44 Foto: Google Street View

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - De staat van drie bruggen en een viaduct op de A44 is zo slecht, dat er vanaf begin februari geen zwaar transport meer overheen mag. Daarnaast gaat er een inhaalverbod gelden voor vrachtwagens en bussen. Dat meldt Rijkswaterstaat.

Het gaat om de bruggen bij de Lisserweg, de Hoofdvaart en de Kaagbruggen. Ook het Spoorviaduct tussen Den Haag en Amsterdam is in slechte staat. De constructies dateren uit de jaren 30 van de vorige eeuw en hebben volgens Rijkswaterstaat flink te lijden gehad onder het toegenomen zwaardere verkeer.

Vanaf 3 februari mogen vrachtwagens en bussen elkaar niet meer inhalen. Zwaar transport van boven de 100 ton mag helemaal geen gebruik meer maken van de A44.

'Minder belast'

'Met deze maatregelen wordt voorkomen dat er gelijktijdig twee zware voertuigen naast elkaar over de bruggen heen rijden, én er te zwaar verkeer overheen gaat', meldt Rijkswaterstaat. 'Zo worden ze minder belast en blijven de bruggen en viaduct veilig beschikbaar voor het verkeer, totdat ze gerenoveerd dan wel vervangen worden.'

advertentie advertentie