Boek en tentoonstelling ‘Alkemade, van toen naar nu’ gepresenteerd bij Stichting Oud Alkemade

OUDE WETERING - Het nieuwe fotoboek 'Alkemade, van toen naar nu' is afgelopen zondag gepresenteerd bij Stichting Oud Alkemade. In het boek staan foto’s van Roelofarendsveen, Oude Wetering, Rijpwetering, Nieuwe Wetering, Oud Ade en Kaag. Met de boekpresentatie ging ook een gelijknamige tentoonstelling in het museum van start. 

Het boek, uitgebracht door Veenerick Boek en Kantoor, bestaat uit 200 foto’s van plekken in de verschillende dorpen waarop je ziet hoe het vroeger was en hoe het tegenwoordig is. De onthulling van het boek en de opening van de tentoonstelling werd verricht door burgemeester Astrid Heijstee en oud-burgemeester Marina van der Velde, volledig in het thema 'van toen naar nu'.

'Veel foto's uit het boek komen ook bij ons vandaan, dus we zijn er maar druk mee', zegt Sjaak Bouwmeester van Stichting Oud Alkemade in het radioprogramma KB Actueel. 'We hebben mensen uitgenodigd om te komen kijken. Het is tenslotte coronatijd, dus we willen niet dat er honderden mensen tegelijkertijd komen.'

Tot 1 februari

De tentoonstelling kan gezien worden als verlengstuk van het boek. 'In het boek gaat het vooral over gebouwen en plaatselijke situaties. De tentoonstelling heeft als aanvulling dat we gebruiksvoorwerpen hebben die vijftig jaar geleden normaal waren en nu helemaal verdwenen zijn', zegt Bouwmeester.

Bezoekers kunnen de tentoonstelling tot 1 februari bezoeken op zondag tussen 14.00 en 17.00 uur en op dinsdagen van 13.30 tot 16.00 uur.

Beluister hieronder het volledige interview met Sjaak Bouwmeester van Stichting Oud Alkemade. KB Actueel is iedere zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te beluisteren op de radio bij Studio Kaag en Braassem.
advertentie advertentie