Bibliotheken in gemeente Kaag en Braassem voorlopig nog gesloten

Gepubliceerd op 11 mei 2020 om 10.57 uur

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Bibliotheken mogen sinds maandag weer op aangepaste wijze open. Maar de vestigingen van Bibliotheek Rijn en Venen blijven voorlopig nog gesloten.

Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt om de vestigingen op verantwoorde wijze weer te openen. 'Er moet een hoop gebeuren en we zijn ook afhankelijk van een aantal dingen die geleverd moeten worden. Zo zijn er schermen die geplaatst moeten worden op sommige plekken in de bibliotheken', zegt een woordvoerder van Bibliotheek Rijn en Venen. 'In totaal hebben wij tien vestigingen, en overal moet maatwerk worden geleverd.'

Bibliotheek Rijn en Venen heeft 4 vestigingen in de gemeente Kaag en Braassem: in Roelofarendsveen, Hoogmade, Woubrugge en Leimuiden.

Sommige vestigingen zijn erg klein, waardoor het lastig wordt om het protocol op een juiste manier uit te voeren. 'En we hebben een aantal bibliotheken die in scholen gevestigd zijn. Uiteraard zijn we met die scholen in overleg, wellicht kunnen wij werken met aangepaste openingstijden.' De woordvoerder verwacht overigens dat bij alle bibliotheken voorlopig gewerkt gaat worden met aangepaste openingstijden.

Afhaalloket

Het is nog onduidelijk wanneer de vestigingen weer open gaan, dat maakt Bibliotheek Rijn en Venen op een later moment bekend. Duidelijk is wel dat het afhaalloket bij de bibliotheek in Woubrugge voorlopig in bedrijf blijft. Boeken die vooraf gereserveerd zijn kunnen bij deze vestiging worden afgehaald. 'Het afhaalloket blijft bestaan, ook als de bibliotheken straks weer in aangepaste vorm open zijn.'

advertentie