Beoogd opvolger burgemeester Van der Velde wordt dinsdagavond bekendgemaakt

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Aanstaande dinsdagavond wordt duidelijk wie de nieuwe burgemeester van de gemeente Kaag en Braassem moet gaan worden. De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad maakt dan bekend welke kandidaat wordt voorgedragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Marina van der Velde, de huidige burgemeester, gaat later dit jaar met pensioen. De vacature voor de functie van burgervader bleek in trek. In totaal hebben 35 kandidaten gesolliciteerd. 'Van de 35 sollicitanten zijn 18 sollicitanten wethouder dan wel burgemeester geweest, of hebben een vergelijkbare functie vervuld', meldde de provincie Zuid-Holland eerder.

Zodra de voordracht van de nieuwe burgemeester omgezet wordt in een benoeming en is ondertekend door de koning en minister, is het de verwachting dat de nieuwe burgervader op 3 november wordt geïnstalleerd. De bekendmaking van de voordracht vanuit de gemeenteraad van Kaag en Braassem is dinsdagavond rond 20.30 uur te volgen via de website van de gemeente.

advertentie advertentie